Ingrediencie:
120 g nastrúhanej mrkvy
150 g datlí
120 g vlašských orechov
80 g strúhaného kokosu
80 g ovsenej múky alebo najemno rozmixovaných ovsených vločiek, sójových vločiek…
3 PL roztopeného kokosového oleja
1ČL škorice
1 ČL perníkového korenia
Na polevu:
1 PL prírodného sladidla
70 g kešu orechov / namočených cez noc vo vode /
vlašské orechy na posýpku
1 PL roztopeného kokosového oleja
1 PL kokosového mlieka, prípadne iného mlieka
Všetky ingrediencie na cesto spolu rozmixujeme, ideálne v mixéri. Vzniknuté, jemne lepivé cesto vtlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie alebo alobalom. Kým si pripravíme polevu, môžeme cesto uložiť do mrazničky. Mixér umyjeme a následne v ňom rozmixujeme všetky suroviny na polevu. Polevu rozotrieme na pripravené cesto a koláč uložíme na niekoľko hodín do chladničky, prípadne do mrazničky. Po aspoň 4 hodinách v chladničke zákusok nakrájame na 16 kúskov. Zákusok môžeme skladovať v chladničke alebo v mrazničke, podľa požadovanej konzistencie.
